Sim only abonnement met internet

MOBIEL INTERNET

Met internet op je mobiel ben je overal en altijd online. Ten minste als je batterij nog voldoende opgeladen is. Men kan momenteel mobiel internet krijgen via het 4G of 5G netwerk van verschillende telecomproviders. Zo is het overal mogelijk je mail te lezen en te beantwoorden, op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en dat zo grappige filmpje te bekijken. Mobiel internet is onderdeel van je databundel en de hoeveelheid kies je bij het afsluiten van het simonly contract. Tussentijds is het bij de meeste providers mogelijk de grootte van de bundel aan te passen. Hieronder lees je meer over een sim only abonnement met internet

BETALEN PER MB

Datagebruik wordt in MB (Megabyte) gemeten. Het hangt af van de actie of website hoelang men met een MB kan internetten. Websites met veel afbeeldingen of filmpjes op Youtube bestaan uit veel data en kosten hierdoor meer MB's. Wanneer men ervoor kiest te betalen per MB is het niet nodig om een mobiel internet abonnement af te sluiten. De provider zal de gemaakte kosten per MB in rekening brengen aan het einde van de maand. De kosten per MB verschillen per provider. Het betalen per MB voor mobiel internet zal alleen aan te raden zijn aan wie zeer weinig tot geen gebruik maakt van mobiel internet. De kosten kunnen anders hoog oplopen omdat de kosten per MB altijd een stuk hoger zullen liggen bij het betalen per MB dan wanneer er betaald wordt voor de MB's in een databundel.

DATABUNDEL

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een databundel waarbij men betaalt voor het gebruik van een aantal MB's tegen een vaste prijs. De kosten van deze databundel zijn ook weer per provider verschillend. Wanneer men het aantal MB's in de databundel heeft verbruikt is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van mobiel internet. Het is ook mogelijk om een databundel aan te schaffen waarbij men iedere maand beschikt over een aantal MB's. Het is dan altijd mogelijk om gebruik te maken van mobiel internet. Wanneer men het aantal MB's overschrijdt kunnen de kosten echter flink oplopen. Men heeft betaald voor een vast aantal MB en na het verbruiken daarvan zal de provider een bedrag per extra MB in rekening brengen. De tarieven per extra MB zullen een stuk hoger zijn dan de tarieven per MB binnen de bundel. Om extra kosten te voorkomen en het dataverkeer in de gaten te houden, is het mogelijk een datateller-app te installeren. Extra kosten kunnen ook worden voorkomen door de databundel te wijzigen zodat men beschikt over meer MB per maand. De kosten zullen relatief lager zijn dan wanneer men meer MB verbruikt buiten het aantal MB in de databundel.

EEN VAST BEDRAG PER MAAND

Indien men veel gebruik maakt van internet, maar er toch zeker van wil zijn dat de kosten niet te hoog oplopen, is het mogelijk om een onbeperkt internetbundel tegen een vast bedrag per maand af te sluiten. De bundel wordt tegen een vast bedrag afgesloten, het bedrag is afhankelijk van het aantal MB in de bundel en is per provider verschillend. Het is hiernaast mogelijk om een maandelijkse sim only te nemen die iedere maand op te zeggen is. Wanneer men de helft van het aantal MB heeft verbruikt of men aan het limiet zit, zal de snelheid van het internet worden verlaagd. Men kan dan nog wel gebruik maken van het internet en er zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht. Deze ‘onbeperkt internet' databundel voor een vast bedrag per maand is ideaal voor wie veel gebruik maakt van mobiel internet maar extra kosten wil voorkomen.

Onbeperkt internet

Er bestaan verschillende abonnementen voor de mobiele telefoon. Het meest voordelige abonnement is wel het sim only abonnement. Een sim only abonnement is een telefoon abonnement zonder dat men daarbij een nieuw mobiel toestel verkrijgt. Een sim only abonnement is daarom vele malen goedkoper omdat men niet maandelijks hoeft te betalen voor een toestel dat bij het abonnement komt. Men betaald alleen om te bellen en te sms'en.

Mobiel internet
Met de opkomst van smartphones is alleen bellen en sms'en niet meer genoeg. Mobiel internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Mobiel internet zorgt ervoor dat iedereen altijd en overal online is. Veel communicatie loopt via het internet en providers missen daarom hun inkomsten op andere diensten. De databundels voor het mobiel internet zijn hierdoor veel veranderd de afgelopen tijd. Bij een onbeperkt internetbundel zal de aanbieder geen extra kosten rekenen wanneer er teveel mobiel internet is verbruikt. Wanneer het limiet uit de databundel wordt bereikt gaat enkel de internetsnelheid omlaag. Er zijn nog wel providers die een onbeperkt internetbundel aanbieden maar dat zijn er niet veel meer.

Providers
Grote providers zoals Hi of KPN bieden geen sim only abonnementen met onbeperkt internet aan. Er zijn op dit moment maar twee aanbieders die bij een sim only abonnement een onbeperkte databundel aanbieden, dat zijn Youfone en T-Mobile. Youfone biedt bij sim only abonnementen een onbeperkt internetbundel aan met een snelheid van 3,6MB/384Kb/s. Wanneer men aan het limiet van 2000MB zit, wordt de snelheid van het internet teruggebracht naar 64Kb/s. Bij T-Mobile wordt bij de sim only abonnementen: Smart Plus Sim-only en iSmart Sim Only, de Onbeperkt Internet Voordeelbundel als extra aangeboden. Ook bij deze bundel wordt na het bereiken van het maandelijks datategoed de snelheid teruggebracht naar 64Kb/s.

Voor wie veel gebruik maakt van het internet, is sim only met onbeperkt internet zeer voordelig. Wanneer men zonder onbeperkt internet een bepaald limiet heeft, betaald men na het bereiken van dit limiet een hoger tarief voor de extra verbruikte MB's. Het sim only abonnement zal dan achteraf een stuk hoger kunnen uitvallen.