Kleurlenzen

Kleurlenzen

Als je echt iets aan je uiterlijk wil veranderen , dan moet je toch wel de kleur van je ogen veranderen. Verander je de kleur van je ogen door middel van kleurlenzen dan geeft je dit echt een totale ander uiterlijk. deze contactlenzen zijn vaak te krijgen in de kleuren blauw, bruin, grijs en groen en dit zijn vaak de basiskleuren, want je kunt bijvoorbeeld ook paarse kleurlenzen kopen.

Iedereen kan kleurlenzen dragen om zijn of haar ogen van kleur te veranderen, of je nu van nature donkere ogen of lichte ogen hebt. Voorheen was dit anders want toen waren kleurlenzen vaak van die transparante kleurlenzen en bij mensen met donkere ogen zag je dan ook geen verschil als zij deze lenzen in hadden. Tegenwoordig is dat anders want kleurlenzen worden tegenwoordig veel anders gemaakt en dat is namelijk met een kleurenprint. De kleurlenzen bestaan dus uit een kleurenprint van een iris, vaak bestaat deze print uit 3 kleuren. De print bestaat vaak uit kleine puntjes en ziet er zeer natuurlijk uit. Door deze print kunnen de kleurlenzen dus door iedereen gedragen worden, dus personen met lichte ogen en donkere ogen kunnen de kleur van hun ogen veranderen.

Kleurlenzen bestellen

Je kunt zowel kleurlenzen zonder sterkte kopen om je uiterlijk te veranderen, maar ook kleurlenzen op sterkte zodat personen met zowel plus als min sterkte zichzelf ook een nieuw uiterlijk kunnen aanmeten. De meeste fabrikanten van kleurlenzen leveren deze in een min sterkte en sommige merken kleurlenzen worden ook in plus sterkte gemaakt. Er worden momenteel nog geen torische kleurlenzen gemaakt omdat dit namelijk zeer specifiek is en hier is niet zoveel vraag naar dus niet interessant genoeg voor de fabrikanten.

Bestel je voor de eerste keer kleurlenzen dan dien je wel te weten hoe je ze moet onderhouden en bovendien hoe je ze moet inzetten en uithalen. Er zijn momenteel genoeg filmpjes op youtube te vinden over hoe je je lenzen moet inzetten en uithalen. Vaak kun je ook een opticien raadplegen, zeker ook als je vragen hebt over hoe je je kleurlenzen op de juiste manier moet onderhouden. Je dient je kleurlenzen namelijk dagelijks goed te reinigen en te desinfecteren om geen vervelende klachten te krijgen, want het zijn tenslotte toch je ogen waar we het hier over hebben.

Echter niet iedereen kan kleurlenzen dragen dit kan komen omdat de traanfilm niet in goede conditie is. De kleurlens moet namelijk goed op de traanfilm drijven en er moeten dus geen droge plekken op het oog ontstaan, want dan krijg je last van lenzen die over het hoornvlies gaan schuren en hierdoor gaan je ogen irriteren. De kwaliteit van de traanfilm is dus bij iedereen verschillend en de ene persoon draagt dus klachtenvrij kleurlenzen en diegene met een minder goede traanfilm kunnen dus helaas geen kleurlenzen dragen.

Het onderhouden van je kleurlenzen doe je vaak met een all in one lenzenvloeistof zoals bijvoorbeeld de Ote Sensation lenzenvloeistof. Deze vloeistof maakt je lenzen goed schoon en deze vloeistof kun je dus ook prima gebruiken om je lenzen mee te desinfecteren. Koop je een fles all in one lenzenvloeistof dan zit hier ook altijd een nieuwe lenshouder bij. Het is uit hygiënisch oogpunt ook zeer belangrijk om bij het aanbreken van een nieuwe fles vloeistof een nieuwe houder te gebruiken.