Injectables behandelingen zijn ongekend populair

Iedereen heeft wel eens van injectables behandelingen gehoord. Injectables is de verzamelnaam van Botox en filler behandelingen. Botox is een merknaam botulinetoxine. In 2005 werden er ca. 25.000 injectables behandelingen in Nederland uitgevoerd. In 2021 zijn dat er naar schatting ca. 600.000. Waar komt deze populariteit vandaan? Waar kun je terecht voor injectables behandelingen? En wie maken er eigenlijk allemaal gebruik van injectables?

Wat zijn injectables?

Injectables is de verzamelnaam van Botox, fillers, Profhilo en skinboosters. Dat zijn allemaal injecteerbare cosmetische behandelingen. Iedere behandeling geeft weer een ander resultaat. Botulinetoxine (Botox is een merknaam, andere bekende merken zijn Azzalure en Bocouture) zorgt er met name voor dat mimische rimpels worden uitgeschakeld. Met een botulinetoxine behandeling worden bijvoorbeeld de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes uitgeschakeld. Dat zijn rimpels die verschijnen als je je mimiek gebruikt. Na enige tijd zijn deze rimpels zo ingesleten dat ze permanent zichtbaar zijn. Met botulinetoxine voorkom je dus dat deze rimpels zichtbaar zijn, én voorkom je ook dat deze permanent inslijten.

Wat zijn fillers?

Naarmate we ouder worden wordt de huid slapper en dunner en ontstaan er rimpels. Dit komt omdat het collageen en elastine in de huid afneemt. Met fillers kan verloren huidvolume worden hersteld. Een filler wordt dan heel subtiel met een heel dunne naald door een cosmetisch arts in de juiste huidlaag gespoten. Fillers worden ook gebruikt om de contour te optimaliseren. Bijvoorbeeld door de lippen iets volume te geven, de kaaklijn strak te maken, een diepe rimpel op te vullen of om wallen onder de ogen op te vullen.

Waar komt de populariteit van injectables vandaan?

Injectables worden al meer dan 30 jaar gebruikt. Eerst met name medisch, bijvoorbeeld als opvulling na een trauma of als reconstructie. Sinds midden jaren '90 zijn injectables ook cosmetisch in opkomst. De populariteit van injectables is dus eigenlijk heel geleidelijk gegroeid, maar met name de laatste 10 jaar zijn injectables door veel mensen bereikbaar. Er zijn namelijk steeds meer klinieken en cosmetisch artsen bijgekomen, zodoende kunnen steeds meer mensen in hun nabije omgeving terecht voor een cosmetische behandeling. Ook worden de tarieven van injectables steeds toegankelijker. Een botulinetoxine behandeling kost gemiddeld € 130 per zone in Nederland. Voor dat bedrag willen toch erg veel mensen van hun storende fronsrimpel af, zo blijkt.

Wie maken er allemaal van injectables gebruik?

Waar begin deze eeuw met name BN'ers en de high society gebruik maakten van injectables, maken momenteel mensen uit bijna alle bevolkingsgroepen gebruik van injectables. Van zakenmensen tot politici en van huismannen en -vrouwen tot leerkrachten. Waarbij ook de leeftijd varieert tussen de 20 en 75 jaar. Uit alle lagen van de bevolking zijn cosmetische behandelingen met injectables inmiddels omarmd.

Waar kun je terecht voor injectables?

Inmiddels zijn er bijna 800 locaties in Nederland waar je terecht kunt voor een injectables behandeling. Het is raadzaam om te kiezen voor een arts met de nodige ervaring. Injectables hebben bij deskundig gebruik door een ervaren en gekwalificeerde arts een hoog veiligheidsprofiel. Het is echter wel een behandeling in je aangezicht, waarbij het resultaat op de millimeter aankomt. Op Injectablesbooking.nl kun je alle artsen en klinieken bij jou in de buurt met elkaar vergelijken. Zoek, vergelijk en boek jouw Botox of filler behandeling op Injectablesbooking.nl.